Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

Ветеранські простори, Стратегія розвитку Києва та проблеми демографії

Опубліковано 28 червня 2024 року о 16:32

Керівний склад Департаменту соціальної та ветеранської політики взяв участь у спільних заходах із органами центральної та місцевої влади, спрямованих на вирішення проблемних питань ветеранів, внутрішньо переміщених осіб, розвитку міста Київ та проблем демографії.

24 червня у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відбулася онлайн нарада щодо реалізації прав на житло окремими категоріями внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з території України внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Також у цей день у колонній залі Київської міської ради відбувся захід «Меморіалізація загиблих у російсько-українській війні в публічному просторі столиці».

25 червня під головуванням заступника Міністра у справах ветеранів України – Фархада Фархадова відбулася нарада щодо створення та функціонування ветеранських просторів. Зокрема, йшлося про використання наказу Мінветеранів від 5.06.2024 року № 168 “Про затвердження Методичних рекомендацій щодо створення та функціонування ветеранських просторів”. Загалом ветеранський простір згідно методичних рекомендацій – це багатофункціональний заклад, метою діяльності якого є реінтеграція ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, шляхом надання їм та членам їх сімей, а також постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України інформаційно-консультаційної підтримки та шляхом організації їх реабілітації та адаптації.

Цього ж дня відбулося засідання експертної групи з актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Говорили про виконання заходів Стратегії, оскільки щорічне відстеження просування до зазначених у ній цілей є головним засобом забезпечення їх поетапного виконання та ефективності роботи виконавців.

26 червня у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Демографічна ситуація в Україні: перспективи розвитку нації. Створення Демографічного агентства України». Учасники «круглого столу» розглянули проблеми сучасного стану і обговорили перспективи демографічного розвитку держави.

27 червня відбулися наступні наради за участі керівного складу Департаменту:

- у Міністерстві соціальної політики України відбулося онлайн-засідання Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану щодо обговорення із працівниками центрів соціальних служб стосовно внесення змін до деяких документів з питань усиновлення;

- у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відбулася чергова нарада з питань ветеранської політики;

- у Міністерстві у справах ветеранів України відбулася нарада щодо організації та проведення забігу в пам’ять про загиблих воїнів “Шаную воїнів, біжу за героїв України” до Дня пам’яті захисників України.

28 червня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Верещук І.А. відбулося чергове засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux