Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

У столиці відбувся XV Фестиваль спортивної рибної ловлі серед дітей та молоді з інвалідністю «Золота рибка»

Опубліковано 27 червня 2024 року о 15:56

21 червня у Центрі сімейної риболовлі «Білі камені» відбувся XV Фестивалі спортивної рибної ловлі «Золота рибка» серед дітей та молоді з порушенням опорно-рухового апарату.

Організатор зустрічі: Київський міський центр соціальних служб за сприяння Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА.

Вже багато років київська влада турбується питаннями впровадження інклюзії у суспільство, покращенням доступності надання соціальних послуг. Фестиваль є одним з соціоадаптаційних заходів і входить у частину комплексної соціальної роботи з сім'ями, де є діти та молодь з інвалідністю.

Як і зазвичай цьогоріч метою фестивалю стало залучення дітей та молоді з інвалідністю до спортивних змагань з рибної ловлі, як засобу реабілітації, шляхом участі у командній роботі, спілкуванні, отримання позитивних емоцій як ресурсу під час воєнного стану, розвитку здібностей, самостійних навичок.

Традиційний захід цьогоріч об’єднав 84 учасників. Усі вони є отримувачами послуг районних центрів соціальних служб (ЦСС) м. Києва, а також районних Центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю. Їх активно підтримували батьки, соціальні працівники, волонтери.

Змагання загальною тривалістю 2 години проводились поплавковою вудкою з берега – як особистісно-командна першість. Суддівство здійснювалося суддями згідно з діючими спортивними правилами. У вільний час діти та їх батьки пригощалися смачним обідом та обмінювалися враженнями.

Наприкінці риболовлі малеча та батьки долучились до майстер-класах зі створення янголів та пташок від наших партнерів БО «БФ «Карітас Київ», ГО «Соціальна Синергія», а також брали участь у іграх від волонтерів Київського міського центру.

Найочікуванішим було оголошення результатів: переможцями в командних змагань стали представники Святошинського району (вилов 2 670 гр.), які отримали фірмові кепки, посуд та кожен подарунковий сертифікат на 1000 грн. Також подарунки та друге місце з виловом 1 763 гр. та найбільшою кількістю риб отримали представники Дніпровського району, а 3 місце здобули рибалки з Оболоні з виловом 930 гр.

Окрім цього суддівський комітет відзначив учасників, які здобули перемогу в особистих номінаціях, зокрема: «Перша риба» (Савенко Валерія з Дарниці), «Найбільша риба» (Надточий Владислав зі Святошино (дзеркальний короп 1 500 гр.), «Найменша риба» (Сільченко Кирило з Деснянського району) (окунь 0,005 гр.).

Гарний настрій та чудові подарунки (дипломи, фірмові футболки та пледи, косметичні набори) усі учасники фестивалю отримали завдяки підтримці партнерів, серед яких: КП Київпастранс / Kyivpastrans, Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у м. Києв та Київській області, Центр сімейної риболовлі Білі Камені, Київський міський центр Родинний Дім, Київська міська організація Червоного Хреста, БО Благодійний фонд Карітас Київ, Sant'Egidio.ua Українське товариство мисливців та рибалок, БФ Основи Країни , Johanniter-Weihnachtstrucker та Deutsch-Ukrainisches Forum e.V. , Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine з проєктом Тато Хаб, Компанія "Гарний Sound".

«Заряджені на перемогу»- таким був загальний настрій заходу, адже щире спілкування, дружня підтримка, позитивне емоційне налаштування як учасників, так організаторів-запорука перемоги, ресурс для життя та роботи.

На фото риболовля. Поруч суддя.

На фото призи переможцям змагань

На фото волонтер Іван з учасникам фестивалю грається у настільну гру

На фото захід відвідало керівництво Департаменту соціальної та веттеранської політики КМДА

На фото команда суддів

На фото представники Святошинського району які перемогли у рибній ловлі

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux