Головна  →  Події  →  15 липня 2022

Нарада-семінар з представниками Головного управління Держпраці у Київській області та закладів соціального захисту населення

За сприянням Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням Держпраці у Київській області 14.07.2022 організовано та проведено нараду - семінар щодо змін у трудовому законодавстві на період воєнного часу для 37 представників закладів соціального захисту населення міста Києва, які відповідають за кадрову роботу та охорону праці.
Посадові особи Держпраці розповіли присутнім про особливості трудових відносин в умовах воєнного стану, зокрема відмінності між простоєм і призупиненням діяльності. Окрім цього обговорили питання, пов’язані із звільненням і прийому на роботу, якщо працівник перебуває за кордоном; наданням відпусток; проходженням первинного і чергового медоглядів, наданням пільг і компенсацій в шкідливих умовах праці, про результати атестації робочих місць; отримання дозвільних документів; профілактику виробничого травматизму тощо.
Захід було організовано у форматі «запитання-відповідь» . Тому всі охочі мали нагоду отримати відповіді на актуальні питання, пов’язані з законодавством про працю, охорону праці.
Присутнім також розповіли про масштабну інформаційну кампанію «Виходь на світло», спрямовану на подолання незадекларованої праці. Зокрема акцентували увагу учасників на перевагах офіційного працевлаштування.

Перейти до спискуВерсiя для друку