Головна  →  Офіційні новини  →  16 травня 2022

Держпраці розширює пілотний проєкт: тепер консультаційний супровід зможуть отримати не лише релоковані, а й інші роботодавці

З початку бойових дій на території України Держпраці докорінно змінила підходи до реалізації своїх повноважень. Головним вектором діяльності визначено консультування та надання допомоги в організації процесу виробництва з метою збереження та зміцнення економіки України.

Першим кроком стала консультаційна підтримка підприємств, які перемістили своє виробництво у більш безпечні регіони України. Реалізація цього проекта підтвердила свою ефективність, понад 3 тисячі суб’єктів господарювання вже скористалися фаховою підтримкою спеціалістів Держпраці та її територіальних органів.

Проте війна створила проблеми не тільки релокованим підприємствам, сотні роботодавців намагаються відновити свою діяльність в умовах воєнного стану.

Тому Держпраці прийняла рішення про розширення сфери надання консультаційної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни.

Тепер усі роботодавці зможуть отримати консультації, зокрема з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.

Державні органи та органи місцевого самоврядування також долучилися до ініціативи Держпраці та сприяють поширенню інформації про можливість отримання допомоги безпосередньо від державного органу, що опікується цими питаннями та здійснює контроль у відповідних сферах.

Звернутися за допомогою і отримати її у зручній формі може кожен суб’єкт господарювання, що здійснює свою діяльність на території України. Для цього достатньо на інформаційному порталі відвідати розділ «Консультаційна підтримка роботодавців» і залишити заявку на отримання консультативної допомоги. Після цього спеціалісти Держпраці зв’яжуться із контактними особами для уточнення форми надання допомоги чи відповіді на питання, що турбують роботодавця.

До надання консультацій залучаються кваліфіковані спеціалісти, чим гарантована організація роботи відповідно до законодавства.

Підтримаємо економіку України разом!

Джерело: https://dsp.gov.ua/main-news/derzhpratsi-rozshyriuie-pilotnyi-proiekt-teper-konsultatsiinyi-suprovid-zmozhut-otrymaty-ne-lyshe-relokovani-a-i-inshi-robotodavtsi/

Перейти до спискуВерсiя для друку