Головна  →  Події  →  3 вересня 2021

Заходи до Міжнародного дня жертв насильницьких зникнень

З нагоди відзначення Міжнародного дня жертв насильницьких зникнень за ініціативи Київської міської державної адміністрації 30 серпня 2021 року о 14:30 у Київському міському Палаці ветеранів  (вул. Бастіонна, 11) було організовано і проведено:

 Дискусію про роль держави у запобіганні викраденню людей і про надання допомоги. 

У заході взяли участь:

● Руслан Світлий – директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської держаної адміністрації).

● Любов Ріяко – заступник  директора Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської держаної адміністрації).

● Людмила Денісова – Уповноваженій Верховної Ради України з прав людини.

Василь Павлов – радник Міністра в справах ветеранів України. 

Антон Дробович – голова Українського інституту національної пам’яті. 

Альона Вербицька – голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України. 

Сергій Куніцин – голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

Віталій Марків  – головний сержант батальойону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Нацгвардії України. Понад три роки перебував під судом в Італії. Виправданий зусиллям українських юристів і дипломатів.

Гайде Різаєва– двічі полонена незаконних збройних формувань на сході України.

Шершиков Андрій– завідувач інформаційно-консультаційного сектору комунальної бюджетної установи «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції».

Під час  дискусії обговорювалися питання щодо скоординованої роботи державного та недержавного сектору, організацій, які дотичні до проблеми зниклих безвісти внаслідок збройного конфлікту.

Презентацію книги С.Асєєва  «Світлий Шлях. Історія одного концтабору» за участі автора. Станіслав Асєєв почав її писати в полоні у “ДНР”.

Довідково
Станіслав Асєєв працював донецьким дописувачем "Радіо Свобода", тижневика “Український тиждень”, газети “Дзеркало тижня”. Терористичні органи "ДНР" викрали й утримували його від травня 2017 до грудня 2019 року. Журналістська діяльність і дописи в інтернеті були оцінені як “шпигунство”, “підбурювання до шпигунства”, “організація екстремістського співтовариства”, “публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності” та “публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності”. За це отримав позбавлення волі терміном на 15 років, позбавленням права займатися журналістською діяльністю та відбування покарання в колонії суворого режиму. Оголошував голодування. 29 грудня 2019-го був звільнений у межах обміну утримуваними особами.

Перейти до спискуВерсiя для друку