Головна  →  Офіційні новини  →  31 липня 2020

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 28.07.2020, за участю представників Державного концерну «Укроборонпром», районних в місті Києві державних адміністрацій відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Предметом розгляду на засіданні було питання про виконання Плану заходів щодо сприяння погашенню заборгованості  із заробітної плати,  з платежів до Пенсійного фонду та   зі сплати єдиного соціального внеску на підприємствах та організаціях міста Києва на 2020 рік  за січень-червень ц.р., а також про стан погашення боргів  на  столичних підприємствах, які є учасниками Державного концерну «Укроборонпром».

Згідно статистичних даних на 01.07.2020 борг із виплати заробітної плати по місту мав місце на 92 столичних підприємствах  та склав майже 291,8 млн грн, що на 44,7% або на 90,1 млн грн більше у порівнянні до початку 2020 року та на 1,9% або на 5,6 млн грн менше у порівнянні до попереднього місяця.

Найбільшими боржниками залишаються підприємства - учасники Концерну  «Укроборонпром», зокрема: НДІ «Квант» - понад 82 млн грн;  Завод «Маяк» -  понад 28,5 млн грн;  Київський завод «Радар» - понад 19,0 млн грн  та КБ «Артилерійське озброєння» -  майже 17,0 млн грн., які входять до п’ятірки найбільших боржників міста. Загальний обсяг боргу підприємств - учасників Концерну  «Укроборонпром» протягом січня-червня ц.р. зріс на 42% або більш ніж на 52 млн грн та згідно статистичних даних на 01.07.2020 склав понад 60% від загального обсягу по місту або майже 176 млн грн

В червні ц.р. виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) звернувся до Концерну з проханням вжити відповідних заходів та прийняти відповідні управлінські рішення, реалізація яких сприяла б прискоренню вирішення проблеми заборгованості із заробітної плати на столичних підприємствах - учасниках Концерну.

Відповідне звернення щодо сприяння вирішенню питання погашення боргів із заробітної плати на столичних підприємствах-боржниках державного сектору також було надіслано до Кабінету Міністрів України.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів, зокрема підготувати звернення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Міністерства оборони України щодо сприяння забезпеченню своєчасних розрахунків за виконані підприємствами державні оборонні замовлення.

За оперативними даними протягом липня 2020 року (на 24.07.2020)  підприємствами міста, які за даними органів державної статистики на 01.07.2020 значились в переліку боржників, було виплачено 10,1 млн грн  простроченої заборгованої заробітної плати  (за травень 2020 року та попередні періоди).

Всього ж, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – червня 2020 року підприємствами-боржниками міста було виплачено 48,4 млн грн простроченої заборгованої заробітної плати.

Перейти до спискуВерсiя для друку