Головна  →  Офіційні новини  →  31 липня 2020

Міжвідомча робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві

У виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 29.07.2020 за участю членів робочої групи, відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві.

На засіданні було заслухано керівників (представників) підприємств, які здійснюють діяльність у сфері інша поштова та кур'єрська діяльність, щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати  та заходи, що вживаються з метою його підвищення.

Присутнім було доведено інформацію щодо негативних економічних та соціальних наслідків нелегальних трудових відносин та виплати заробітної плати в «конвертах», а також про можливість отримання  допомоги  по  частковому  безробіттю  застрахованим  особам  у  разі втрати   ними   частини   заробітної   плати   внаслідок   вимушеного   скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням)     виробництва     через  проведення     заходів   щодо    запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Крім того, на засіданні розглянуто питання про виконання у січні-червні 2020 р. Плану заходів щодо легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин із найманими працівниками в м. Києві на 2020 рік.

За результатами засідання присутнім керівникам суб’єктів господарювання надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати до кінця 2020 року не менше ніж 2 розміри мінімальної заробітної плати.

Перейти до спискуВерсiя для друку