Головна  →  Офіційні новини  →  12 березня 2020

12 березня 2020 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

12 березня 2020 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок, Головного управління Держпраці у Київській області, управлінь праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій.
На засіданні предметом розгляду були наступні питання:
1). Про План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2020 рік.
2). Про хід виконання у 2019 році Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02 жовтня 2018 року № 1549/5613.
3). Про результати та вжиті заходи щодо перевірок суб’єктів господарювання м. Києва з питань додержання законодавства про зайнятість населення за 2019 рік.
4). Про розгляд питання щодо встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.
По першому питанню затверджено План Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2020 рік.
По другому питанню представники Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київського міського центру зайнятості проінформували про хід виконання у 2019 році Програми зайнятості населення міста Києва на 2018-2020 роки, стан справ на столичному ринку праці, основні досягнення в сфері зайнятості та проблемні питання в цій сфері.
По третьому питанню представник Головного управління Держпраці у Київській області надав інформацію про результати та вжиті заходи щодо перевірок суб’єктів господарювання м. Києва з питань додержання законодавства про зайнятість населення, про проведення роз’яснювальної роботи щодо недопущення незадекларованої праці та необхідності легалізації працівників.
На засіданні також підтримано пропозицію Київського міського центру зайнятості щодо визначення тривалості компенсації витрат роботодавцю - ТОВ «Райдужна долина» на оплату праці працевлаштованого безробітного громадянина – внутрішньо переміщеної особи з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, терміном на 12 календарних місяців.

Перейти до спискуВерсiя для друку