Головна  →  Офіційні новини  →  3 грудня 2019

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Сьогодні увага всього світу привернута до людей з інвалідністю – саме 3 грудня у 1982 році було проголошене Генеральною Асамблеєю ООН як Міжнародний день людей з інвалідністю. Генеральна Асамблея прийняла цілий ряд конвенцій та інших актів з метою дотримання прав людини та залучення людей з інвалідністю до активного суспільного життя. В Україні Міжнародний день людей з інвалідністю проводять з 1993 року.

Для нас цей день – можливість ще раз підкреслити важливість рівних можливостей для всіх людей та привернути увагу до потреб людей з інвалідністю, підтримати захист їх прав, гідності та благополуччя.

На сьогодні у місті Київ за даними Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я та Пенсійного фонду України проживає 159 729 людей з інвалідністю, з яких 11 120 – діти до 18 років. Всіма ними опікується Департамент соціальної політики КМДА: це і послуги реабілітації та оздоровлення, і надання матеріальної допомоги, і забезпечення послугами соціального транспорту, і надання технічних засобів реабілітації та багато іншого.

Ми добре розуміємо, що нам ще є над чим працювати, і докладатимемо всіх зусиль для того, аби полегшити людям з інвалідністю можливість участі у суспільному, культурному, економічному житті нашого прекрасного міста та держави в цілому. Наша мета: створити у місті Київ безбар’єрне середовище для всіх киян з інвалідністю і забезпечити їм рівні можливості, повне та ефективне залучення в суспільство з повагою до їх особливих потреб, інтересів та здібностей.

Перейти до спискуВерсiя для друку