КМДА Київська міська державна адміністрація


14 червня 2019

Міжвідомча робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві

У виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 12.06.2018 за участю членів робочої групи, відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві.
На засіданні було заслухано керівників (представників) підприємств щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати та заходи, що вживаються з метою його підвищення.
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника по місту Києву постійно зростає та є найвищою серед регіонів України.
Згідно останніх статистичних даних у квітні 2019 року, порівняно з відповідними періодом 2018 року, номінальна заробітна плата штатних працівників столичних підприємств та їхніх відокремлених підрозділів з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб зросла на 20,7% і становила 15 876 грн на місяць, що майже в 1,5 рази перевищує середню заробітну плату по Україні за цей же період (10 269 грн) та у 3,8 рази вище рівня мінімальної заробітної плати.
За результатами вжитих спільних заходів протягом січня-квітня 2019 року за рахунок проведеної індивідуальної роз’яснювальної роботи підвищили рівень заробітної плати майже 6,6 тис. суб’єктів господарювання (додатково надійшло до бюджету 25,0 млн грн податку на доходи фізичних осіб); виявлено та залучено до оподаткування 4,6 тис. найманих осіб, не оформлені належним чином працедавцями.
За результатами засідання присутнім керівникам суб’єктів господарювання надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати за результатами 9 місяців 2019 року не менш ніж до двох розмірів мінімальної заробітної плати (8 346 грн), встановленої на 2019 рік.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.