КМДА Київська міська державна адміністрація


15 березня 2019

Звіт по виконанню бюджету за 2018 рік

Департамент соціальної політики в 2018 році майже повністю освоїв виділені столицею кошти на реалізацію своїх функцій відповідно до повноважень. Про це стало відомо сьогодні під час засідання Громадської ради.

Так, Київ передбачив асигнування в розмірі 8 301,7 млн грн, з яких було використано 96,8 % на наступні заходи:

  • · на виплату компенсацій, пільг та допомоги, в тому числі за рахунок субвенцій з Державного бюджету;
  • · на утримання підпорядкованих установ;
  • · на фінансування у 2018 році заходів Міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки;
  • · на фінансування у 2018 році заходів МЦП «Соціальне партнерство» на 2016-2018 роки.

 «У 2018 році майже 13 тисяч малозабезпечених осіб та осіб, які потрапили в складні життєві обставини, отримали матеріальну допомогу. А 173,5 тис осіб отримали ще й матеріальну допомогу до визначних дат та свят», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, відповідно до Програми «Турбота» було закуплено у 2018 році засоби складного протезування для 726 осіб,  засобів реабілітації та пересування - 2038 одиниці, а засобів  особистої гігієни -126,9 тисяч упаковок.

Окрім того, столиця щомісячно забезпечувала матеріальною допомогою в розмірі 3000 грн малолітніх та неповнолітніх дітей, пасинків, падчерок із сімей загиблих киян, які брали участь в АТО та киян, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у Революції Гідності. Щорічно одноразову матеріальну допомогу у розмірі 5 тис грн отримали 25 909 киян-учасників АТО, та у розмірі 25 тис грн отримали 564 особи з числа членів сімей загиблих киян-учасників АТО і 29 осіб з числа членів сімей Героїв Небесної Сотні.

Також киянам-учасникам АТО та членам сімей Героїв Небесної Сотні було надано компенсацію витрат, пов’язаних із стаціонарним лікуванням, у тому числі ендопротезуванням, слухопротезуванням та протезуванням ока.

«Київська міська влада минулого року вишукана можливість збільшити забезпечення санаторно-курортним  оздоровленням  в порівнянні з попередніми роками пільгових категорій громадян. Зокрема було оздоровлено 310 дітей з інвалідністю, хворих на церебральний параліч та інші органічні ураження головного мозку, які супроводжуються руховими порушеннями . Окрім того 30 дітей та осіб з інвалідністю Дарницького та Святошинського дитячих будинків-інтернатів також пройшли оздоровлення з курсом реабілітації», - додав Юрій Крикунов.

Також він зазначив, що у 2018-му році містом було закуплено 3805 путівок для ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, дітей війни та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та видано 1911 путівок на оздоровлення дітей киян-учасників АТО та дітей-киян військовослужбовців.

«До того ж Київ як і раніше продовжує опікуватись забезпеченням пільгового проїзду для  киянам. Минулого року на компенсацію цих витрат профінансовано 1 196,9 млн грн», - підкреслив Крикунов.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.