Головна  →  Офіційні новини  →  4 березня 2019

Столиця затвердила плани трансформації перших інтернатних закладів

В столиці затвердили плани трансформації спеціальної школи-інтернату №26 Дніпровського району міста Києва та Святошинського дитячого будинку інтернату. Дані проекти були заслухані на засіданні робочої групи з питань впровадження проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

«Київ став першим містом в Україні, який на рівні рішення міської ради затвердив та почав впроваджувати Регіональний план реформування та трансформації інтернатних закладів. Всього в столиці 26 інтернатних закладів і на сьогодні вже здійснено комплексне оцінювання перших двох з них. Експерти врахували індивідуальні потреби та можливості кожного з вихованців та склали покроковий план трансформації даних закладів», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, план реформування дитячих інтернатних закладів передбачає перегляд інституційного догляду та виховання дітей-сиріт в сім'ях та будинках сімейного типу. Інтернатні заклади мають стати відкритими та прозорими, а діти, які навчаються і проживають в них, мають отримати легший доступ до міської інфраструктури, так само як міська громада мусить мати більше інформації про те, в яких умовах живуть ці діти. Головне завдання проекту - найближчими роками створити у місті принципово нову розгалужену систему надання соціальних послуг усім, хто їх потребує, і передусім дітям, які виховуються в інтернатних установах, та дітям з особливими потребами.

«Київ - це європейська столиця, яка сповідує європейські підходи про те, що діти мають виховуватися в родині, або в близьких до родинних умовах виховання. Маю надію, що до 2025 процесом деінституалізації будуть охоплені всі інтернатні заклади», - додав Юрій Крикунов

Перейти до спискуВерсiя для друку