Головна  →  Офіційні новини  →  29 грудня 2016

У Києві з’явився перший Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

У Києві з’явився перший  Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

В Києві відкрили перший Центр мультидисциплінарної реабілітації дітей з інвалідністю. Це перший найсучасніший центр у столиці, в якому щоденно зможуть проходити реабілітацію близько 70 дітей.

Основна мета створення установи – комплексна реабілітація дітей з фізичними та розумовими вадами, в тому числі ДЦП. У центрі надаватимуть кваліфіковану допомогу в здійсненні психофізичного розвитку за індивідуальною програмою.

Внутрішні приміщення, дверні отвори, коридори виконані з урахуванням можливості використання їх інвалідами.

«Головне наше завдання – дати можливість дітям і підліткам інтегруватись у суспільство, набути самостійності та навичок самообслуговування в побуті, покращити якість життя та полегшити процес навчання. Щоб в подальшому вони змогли обрати для себе напрямок професійної діяльності та реалізувати свій потенціал. 80 мільйонів гривень було закладено з бюджету міста, щоб відновити Центр соціальної реабілітації. І всього за півроку нам вдалось це зробити!» – зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

В Центрі використовуватимуться новітні інноваційні технології реабілітації, в тому числі: віртуальної реальності, сенсорно-інтегративної терапії, ерготерапії, арт-терапії, кінезотерапії, динамічної пропріоцептивної корекції, фізичної терапії, тепло та водо лікування тощо.

В установі проходитимуть соціальну реабілітацію діти від народження до 18 років, які отримали статус інваліда, діти з фізичними та розумовими вадами.

Розглядається можливість фінансування центру і з держбюджету в тому числі, аби діти з інших регіонів країни теж мали змогу проходити в ньому необхідну реабілітацію.

Центр розташований у Шевченківському районі за адресою: вул. О.Теліги, 37-Г

Перейти до спискуВерсiя для друку