Головна  →  Події  →  8 червня 2015

08.06.2015 року відбулося засідання колегії Міністерства соціальної політики України

08.06.2015 року відбулося засідання колегії Міністерства соціальної політики України

На засіданні колегії Міністерства соціальної політики України обговорювались питання щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції, щодо впровадження  нового порядку житлових субсидій.

Нагадаємо, що в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги, з метою недопущення соціальної напруги серед населення урядом впроваджено реформи системи надання субсидії відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Департаментом соціальної політики забезпечено моніторинг  та контроль  процесу за оформленням та призначення житлових субсидій.

Станом на 05 червня 2015 зареєстровано 52 тис. 132 звернень,з них опрацьовано та призначено житлових субсидії 26 тис 287 родинам, що складає  50,4% від загальної кількості звернень.

Станом на 01 червня 2015 року за компенсацією додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 2902 родин; призначено 2304  родинам  на загальну  суму 1,8 млн грн.

Щодо реалізації програм  соціального захисту учасників антитерористичної операції.

Заходами міської цільової програми  "Турбота. Назустріч киянам" на 2015 рік передбачені кошти у сумі 3,5 млн. грн на надання комплексної соціально-психологічної допомоги киянам – учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих киян під час проведення антитерористичної операції.

Для підтримки киян - учасників АТО, які згідно чинного законодавства ще не мають пільги на безкоштовний проїзд в громадському пасажирському транспорті,  рішенням Київської міської ради передбачено забезпечення таких громадян безкоштовними проїзними квитками.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку