Головна  →  Події  →  23 листопада 2023

Реінтеграція та реабілітація Захисників і Захисниць у Києві: “єдине вікно” та філософія “свій до своїх”

Реінтеграція та реабілітація Захисників і Захисниць у Києві: “єдине вікно” та філософія “свій до своїх”

Сьогодні директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий представив колегам із соціальної сфери різних міст України та представникам Асоціації міст України принципи роботи “Київ Мілітарі Хаб”, та обговорили в цілому столичну систему реінтеграції та реабілітації наших Захисників і Захисниць.

Зараз понад 100 тисяч киян несуть службу в лавах Збройних Сил України. У Києві сформовано 2 бригади територіальної оборони. За кожним Захисником та кожною Захисницею є родина: діти, чоловіки/дружини, батьки, яким також потрібна підтримка. А це - ще 300-400 тисяч киян.

Тож у Києві розроблено ряд програм, спрямованих на підтримку киян – ветеранів війни та членів їх сімей. Зокрема, у листопаді 2022 року у Києві впроваджено Концепцію реінтеграції і підтримки киян-ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у війні з російським агресором.

Тоді ж було створено «Київ Мілітарі Хаб» з повним переліком послуг та повноважень на базі Київської бюджетної установи «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції».

У березні 2023 року Київська міська рада затвердила Міську цільову програму «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України». Бюджет програми на 3 роки становить 2 млрд 329 млн грн.

Також у місті створено першу в Україні Київську міську координаційну раду з питань реінтеграції та підтримки киян – Захисників і Захисниць України та членів їх сімей.

Київ спрямував свої зусилля на те, щоб організувати роботу з ветеранами та членами їх сімей за принципом “єдиного вікна”, при цьому максимально залучаючи до такої роботи самих ветеранів, адже філософія “Київ Мілітарі Хаб” — “Свій до своїх”.

Загалом соціальна сфера Києва у тісній співпраці зі сферою охорони здоров’я, освіти, підприємництва та інформаційних технологій розробляє повний спектр послуг та допомоги, які можуть отримати наші Захисники і Захисниці, члени їх сімей, члени сімей загиблих (померлих) військовослужбовців та тих, хто потрапив у полон чи вважається зниклим безвісти. Таким чином місто Київ охоплює ці категорії послугами та різними видами допомоги: соціальною, медичною, підтримкою в освіті і підвищенні кваліфікації, працевлаштуванні і в створенні власного бізнесу. При цьому інформацію про всі ці послуги можна отримати в електронному кабінеті захисника: сьогодні це 45 муніципальних і 140 державних послуг.

Перейти до спискуВерсiя для друку