Головна  →  Події  →  5 вересня 2023

«Добре сусідство» - нова програма для подолання травматичного досвіду для киян

«Добре сусідство» - нова програма для подолання травматичного досвіду для киян

Наша держава сьогодні бореться за свою свободу і незалежність, фактично - за власне життя, і, звичайно, це дуже складне випробування для всіх наших громадян.

«Сьогодні у Центрі стресостійкості Києва відбулася презентація програми «Добре сусідство», розробленої Ізраїльською коаліцією травми Israel Trauma Coalition in UA. Щиро вдячний Надзвичайному і Повноважному Послу Держави Ізраїль в Україні Michael Brodsky за послідовну роботу зі зміцнення двосторонніх взаємин наших держав, і зокрема - за підтримку у підготовці наших фахівців-психологів. Окремі слова вдячності - представникам Ізраїльської коаліції травми за вашу участь у підготовці наших фахівців, які сьогодні допомагають киянам долати ті психологічні проблеми, з якими нам доводиться стикатися», - зазначив директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий.

Київ працює над програмою підготовки фахівців з психологічної допомоги, і нова програма «Добре сусідство» – це унікальний досвід для України, який також цікавий для всіх регіонів, адже атаки на всю територію нашої держави не припиняються. «Добре сусідство» - це локальні бригади у кожному багатоквартирному будинку, які матимуть чіткий план дій на випадок надзвичайної ситуації і зможуть надати компетентну першу допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій до прибуття екстрених служб. Програма успішно випробувана в південних районах Ізраїлю, і в наших реаліях вона дасть можливість згуртувати суспільство, покращити здатність долати непрості виклики сьогодення і справлятися з травмуючими ситуаціями.

На останньому фото: директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий з начальницею Управління ґендерної рівності Департаменту Тетяною Гузенко вручили «футболки стійкості» Надзвичайному і Повноважному Послу Держави Ізраїль в Україні Михайлу Бродському і директору освітніх програм Ізраїльської коаліції травми Алексу Гершанову – на знак вдячності за їх внесок у стійкість нашого міста і його жителів.

Перейти до спискуВерсiя для друку