Головна  →  Офіційні новини  →  9 вересня 2021

09 вересня 2021 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

09 вересня 2021 року в режимі онлайн відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників районних в місті Києві державних адміністрацій.

На засіданні предметом розгляду були наступні питання:

1. Про проведену роботу щодо залучення інвестицій та створення нових робочих місць у м. Києві, в тому числі виконання ст. 25 Закону України «Про зайнятість населення», яка передбачає сприяння зайнятості населення під час реалізації державних цільових програм, інфраструктурних проєктів.

2. Про підвищення якості освітніх послуг у столичних закладах професійної (професійно-технічної) освіти (за підсумками роботи у 2020/2021 навчальному році).

По першому питанню заступник начальника управління з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної політики Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Сергій Григорчук поінформував щодо проведених інвестиційних конкурсів у 2020 та 2021 роках і укладених інвестиційних договорів та начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Київського міського центру зайнятості Майя Шурко повідомила стосовно працевлаштування безробітних киян в рамках реалізації інвестиційних договорів та інфраструктурних проєктів.

По другому питанню заступник начальника управління закладів вищої освіти, професійної освіти та прогнозування цільових програм – начальник відділу професійної освіти Департаменту освіти і науки Валентин Трофименко поінформував про чинники, що впливають на підвищення якості освітніх послуг у закладах професійної (професійно-технічної) освіти міста Києва за підсумками роботи у 2020/2021 навчальному році: матеріально-технічне, кадрове та навчально-методичне забезпечення закладів освіти; створення навчально-практичних центрів галузевого спрямування; запровадження дуальної форми освіти з підготовки кваліфікованих робітників та підготовки за новими професіями, які базуються на компетентністному підході та інтеграції професійних і виробничих функцій.

За результатами засідання Координаційний комітет сприяння зайнятості населення прийняв узгоджені рішення, направлені на покращення стану справ у відповідних сферах.

Перейти до спискуВерсiя для друку