КМДА Київська міська державна адміністрація


14 червня 2019

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 12.06.2019 відбулось засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.
Предметом розгляду на засіданні були питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання, зокрема в порядку контролю з урахуванням прийнятих рішень комісії, за результатами засідань, проведених у жовтні та грудні 2018 р. та лютому-березні 2019 р. загальний обсяг боргу із заробітної плати на яких за статистичними даними на 01.05.2019 склав понад 14,7 млн грн. Крім того, за пропозицією ГУ ПФУ у м. Києві - на підприємствах боржниках з платежів до Пенсійного фонду України, загальний обсяг боргу на яких на 01.05.2019 склав майже 89,5 млн грн.
За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.
Згідно останніх статистичних даних на 01.05.2019 борг по місту складав 172,4 млн грн.
Згідно оперативних даних протягом травня 2019 року підприємствами міста, які за даними органів державної статистики на 01.05.2019 значились в переліку боржників, було виплачено 24,2 млн грн заборгованої заробітної плати (за березень 2019 року та попередні періоди). У тому числі у повному обсязі забезпечили погашення боргів 8 підприємств на суму 3,7 млн грн; зменшили борги 14 підприємств на суму 20,5 млн грн.
Питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах міста та вирішення проблеми заборгованості з її виплати знаходяться на постійному контролі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.