КМДА Київська міська державна адміністрація


18 грудня 2018

Столиця продовжила дію програми «Турбота» на 2019-2021 роки

Столиця продовжила дію програми «Турбота» на 2019-2021 роки

Київ планує виділити 9,4 млрд грн на підтримку малозахищених верств населення в рамках програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Відповідний проект рішення сьогодні підтримали 63 депутати на сесії Київради.

Відтак, фінансування Програми на три роки становитиме 9,4 млрд грн. В тому числі передбачено 896,6 млн грн на забезпечення надання одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально-незахищених верств населення, ветеранам війни міста Києва до свят та визначних дат протягом трьох років. Також передбачена часткова компенсація витрат найбільш вразливим категоріям киян на придбання продуктів першої необхідності, та забезпечення безкоштовним харчуванням і продуктовими наборами малозабезпечених одиноких громадян.

«Опікуватиметься місто і малозабезпеченими верствами населення та киянами, які опинилися в складних життєвих обставинах. Відповідні видатки на три роки становитимуть в загальному понад 401,6 млн грн. Наступного року ми маємо намір надати більше 40 тисячам осіб таку одноразову допомогу. Щомісячну матеріальну допомогу ми також виділятимемо сиротам і окремим категорія осіб з інвалідністю. У програмі на три роки для цього закладено 826,7 млн грн», – зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Враховуючи геополітичну ситуацію в Україні, в Програмі й надалі велику увагу приділено киянам-учасникам АТО, учасникам відсічі збройної агресії; бійцям добровольцям; постраждалим учасникам Революції Гідності, які отримали легкі, середні, тяжкі тілесні ушкодження; членам сімей загиблих (померлих) киян під час проведення АТО; членам сімей киян учасників АТО, учасників відсічі збройної агресії, які перебувають у полоні або зникли безвісті, в частині:

- надання одноразової щорічної матеріальної допомоги учасникам АТО;
- надання членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО матеріальної допомоги;
- надання одноразової щорічної матеріальної допомоги постраждалим учасникам Революції Гідності, які отримали тяжкі, середні, легкі тілесні ушкодження;
- надання щомісячної матеріальної допомоги неповнолітнім дітям, пасинкам, падчеркам із сімей загиблих (померлих) киян, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, учасникам відсічі збройної агресії РФ;
- надання матеріальної допомоги на покриття витрат на оплату ЖКП для 1725 сімей;
- надання матеріальної допомоги на поховання членам сімей загиблих (померлих) киян-учасників АТО;
- надання допомоги на часткову компенсацію членам сімей загиблих (померлих) киянам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції,  бійців-добровольців на  виготовлення та встановлення надгробків.

Розмір матеріальної допомоги визначається щорічно розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за поданням Департаменту соціальної політики КМДА.

Окрім того, у цільовій програмі передбачено на три роки 94,9 млн на оздоровлення дітей киян-учасників АТО.

«Програма є необхідною та соціально важливою для міста Києва в цілому. Вона виступає суттєвою підтримкою від Київської міської влади особливо для малозахищених верст населення та для тих киян, які опинились в дуже складних життєвих ситуаціях, адже соціальний захист – обов’язок держави», - додав Юрій Крикунов.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.