Головна  →  Офіційні новини  →  28 листопада 2022

До уваги киян з інвалідністю та людей похилого віку

Департамент соціальної політики КМДА звертає вашу увагу, що у місті Києві ви можете отримати всю необхідну вам допомогу у органах соціального захисту населення за місцем проживання.

Якщо ви потребуєте сторонньої допомоги, але не перебуваєте на обліку в територіальному центрі соціального обслуговування за місцем проживання – зверніться до відповідної установи свого району. Також прохання до киян, які проживають по сусідству з людьми похилого віку та особами з інвалідністю, які потребують сторонньої допомоги – повідомляйте про таких осіб до територіального центру соціального обслуговування.

Терцентри надають різнопланову допомогу: це і допомога із придбанням продуктів харчування, приготуванням їжі, прибирання, надання натуральної допомоги у вигляді продуктів харчування, засобів особистої гігієни тощо, паліативна допомога, транспортні послуги та ряд інших послуг, які літня людина чи людина з інвалідністю може отримати вдома. Щоб отримати необхідну вам допомогу, зверніться до територіальних центрів соціального обслуговування за місцем проживання.

Скористатися послугами територіальних центрів соціального обслуговування можуть:

- громадяни похилого віку, люди з інвалідністю, хворі (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;

- громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з: безробіттям і зареєстровані у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу; зі стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сім’ї нижчий ніж прожитковий мінімум.

Контакти Київського міського та районних територіальних центрів соціального обслуговування:

Територіальний центр

Номер телефону

Київський міський територіальний центр соціального обслуговування

450-91-66

Вул.Котельникова. 32/11

Терцентр Голосіївського району

235-00-40

Вул.Л.Толстого, 25/2

Терцентр Дарницького району

562-47-30

Вул.Вербицького, 9-і

Терцентр Деснянського району

533-72-51

Вул.Будищанська, 4

Терцентр Дніпровського району

512-00-35

Вул.Курнатовського, 7а

Терцентр Оболонського району

414-09-41

Вул.Озерна, 18-а

Терцентр Печерського району

285-23-59

Вул.Бойчука (Кіквідзе), 11а

Терцентр Подільського району

425-05-12

Вул.Братська, 15/9

Терцентр Святошинського району

405-92-75

Вул.Жмеринська, 22а

Терцентр Солом'янського району

497-73-27

вул.Волинська, 2

(Бул.В.Гавела, 83а)

Терцентр Шевченківського району

467-00-14

вул.Білоруська, 11-а

Перейти до спискуВерсiя для друку