Головна  →  Офіційні новини  →  8 вересня 2022

07 вересня 2022 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

07 вересня 2022 року в режимі онлайн відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, районних в місті Києві державних адміністрацій.

На засіданні розглянуті та обговорені питання, що стосуються реалізації регіональної політики сприяння зайнятості населення.

За результатами обговорення затверджено План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на ІІ півріччя 2022 року.

Заслухано інформацію представників Київського міського центру зайнятості, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві  про ситуацію на ринку праці міста Києва та заходи, що вживаються для його стабілізації.

Представником Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) поінформовано про діяльність столичних закладів професійної (професійно-технічної) освіти в умовах трансформаційних змін в країні (за підсумками роботи у 2021/2022 навчальному році) та підготовку робітничих кадрів у закладах професійно-технічної освіти з урахуванням потреб ринку праці міста Києва.

На засіданні також підтримано пропозицію Київського міського центру зайнятості щодо визначення тривалості компенсації витрат трьом роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, терміном на 12 календарних місяців.

За результатами засідання Координаційний комітет сприяння зайнятості населення прийняв узгоджені рішення, направлені на стабілізацію та покращення стану справ у відповідних сферах в умовах воєнного стану.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку