Головна  →  Офіційні новини  →  14 березня 2019

День українського добровольця

День українського добровольця

Сьогодні вся Україна відзначає День українського добровольця. З цього приводу відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Воїну-добровольцю, що знаходиться в Деснянському районі міста Києва. У заході взяли участь представники Київської міської влади, зокрема Департаменту соціальної політики, активісти, учасники АТО, волонтери та мешканці району.

  «Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році більше п'яти сотень добровольців із Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці  Київської області, ставши першим добровольчим батальйоном», - коментує заступник директора Департаменту Світлана Назаренко.

 Окрім того, сьогодні перші добровольці отримали посвідчення, які надають ті ж пільги, які мають бійці АТО. Посвідчення вручила заступник голови КМДА Марина Хонда під час урочистостей з нагоди відзначення Дня українського добровольця. Так, усі пільги, які мають учасники АТО, отримали і добровольці.

«Мене вражає, що багато з тих, хто отримує посвідчення добровольця, – молоді хлопці й дівчата. Вони – наше майбутнє, ті, хто будуватиме нашу державу. Але дуже прикро, коли такі посвідчення треба надавати матерям або іншим членам родини загиблих. Бажаю, щоби нікому і ніколи не довелося таке пережити», – сказала Марина Хонда.

  Довідково:

День українського добровольця було встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу суспільства, посиленню уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

 

"День українського добровольця"

 

Перейти до спискуВерсiя для друку