Головна  →  Події  →  21 грудня 2018

Комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

21 грудня 2018 року відбулось засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві. Так, було заслухано керівників (представників) підприємств щодо причин виникнення заборгованостей та стану їх погашення.
«Загальна ситуація щодо стану виплати заробітної плати по місту Києву покращилась. Згідно попередніх статистичних даних, станом на 1 грудня 2018 року борг із виплати заробітної плати по місту склав 161,6 млн грн. Це на 9,5 млн грн менше у порівнянні до попереднього місяця», - коментує директор департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, протягом грудня 2018 року заборгованість із заробітної плати на підприємствами міста, які за даними органів державної статистики на 1 грудня 2018 року значились в переліку боржників, зменшилась на 23 млн грн та на 21 грудня 2018 року складала 138,5 млн грн.
«Відмічу, що згідно оперативних даних станом на 20 грудня 2018 року в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва, та на комунальних підприємствах», - додав Юрій Крикунов.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою прискорення погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску, зокрема направити звернення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства аграрної політики України, а також до Уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію банків, які значаться у переліку боржників щодо сприяння у вирішенні питання погашення боргів. 

Перейти до спискуВерсiя для друку