Головна  →  Події  →  9 серпня 2018

Комісія з питань розподілу жилої площі

8 серпня 2018 року у Департаменті соціальної політики відбулось чергове засідання міської комісії з питань розподілу жилої площі. Така площа надається громадянам, які внаслідок Чорнобильської катастрофи перенесли променеву хворобу будь-якого ступеня або стали інвалідами, дітям-інвалідам, які потребують особливого догляду, сім’ям, що втратили годувальника з числа осіб, віднесених до категорії 1, особам, які самостійно переселилися з територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, яка затверджена розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 18.03.2010 № 151 (далі – міська комісія). Для тимчасового поліпшення житлових умов, Департамент будівництва та житлового забезпечення передав Департаменту соціальної політики дві квартири.
На своєму засіданні міська комісія розглянула дві особові справи громадян, які перебувають на квартирному обліку у позачерговому списку за категорією “Постраждалі в зв’язку з аварією на ЧАЕС (1 категорія)” з метою тимчасового поліпшення їх житлових умов без зняття з квартирного обліку. За результатами засідання було прийнято рішення про надання одній сім’ї із 8 осіб трикімнатної квартири житловою площею 44.65 кв. м (загальна площа 84.13 кв. м). Розгляд іншої квартирної справи родини, яка складається з 10 осіб, було відкладено у зв’язку з необхідністю надання додаткових документів.

ДОВІДКОВО: Станом 01.08.2018 у загальноміському Реєстрі громадян, які перебувають на квартирному обліку, в місті Києві вирішення житлового питання потребує 1 521родина.Керуючись статтею 43 Житлового кодексу УРСР громадянам, які перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов, жилі приміщення надаються в порядку черговості. В окремих випадках передбачено тимчасове поліпшення житлових умов громадян шляхом надання житлового приміщення до підходу черги, без зняття з квартирного обліку.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку