Головна  →  Події  →  30 січня 2017

Відбулось засідання міського комітету доступності.

У Києві давно існує проблема з місцями для паркування людей з інвалідністю. Тому рішенням комітету доступності надали доручення Департаменту транспортної інфраструктури перевірити наявність, кількість та нормативність таких паркомісць у Києві. Також додатково інспектуватимуться комерційні мережі, що не належать до Київтранспортсервісу (наприклад парковки ТРЦ).

«Варто зазначити, що для осіб з інвалідністю має бути відведено 10% безкоштовних паркувальних майданчиків, але не менше 1-го місця. Відповідно до статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» такі громадяни мають право на безкоштовне паркування» , - зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Також гостро стоїть питання оформлення штрафів для водіїв за паркування на місцях відведених для людей з інвалідністю. При виклику патруля порушення правил паркування не є першочерговим, тому інколи поліцію доводиться очікувати 1,5-2 години. Ця проблема сформувалась через недосконале законодавство. Адже фотофіксація порушень правил дорожнього руху була відмінена, саме тому і виникають такі складнощі при оформленні штрафів.

За наявною інформацією, в депутатів Верховної Ради України знаходиться на розгляді проект закону яким передбачено створення окремого патрулю, що займатиметься фіксацією неналежного паркування.

Проте, на мій особистий погляд, не штрафи мають бути стимулом до правильного паркування, а людяність і розуміння того, що громадянам з інвалідністю важко і некомфортно жити з нами в одному місті.
Тому я закликаю бути свідомими і не паркуватись на місцях відведених для автотранспорту людей з інвалідністю.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку