Головна  →  Офіційні новини  →  4 березня 2019

Борг із заробітної плати у Києві склав понад 145 млн грн

Ситуація щодо стану виплати заробітної плати по місту Києву дещо погіршилась. Не зважаючи що протягом січня 2018 року у повному обсязі погасило борги із заробітної плати 21 підприємство на загальну суму 19,7 млн грн та на 7 підприємствах відбулось її зменшення на суму майже 2,7 млн грн, у порівнянні до попереднього місяця борг із виплати заробітної плати по місту збільшився на 0,3 млн грн та склав 145,3 млн грн. Про це стало відомо на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві, яке відбулось 1 березня 2019 року.

«Для нас немає різниці – яка форма власності у підприємства-боржника. Бо кияни, де б вони не працювали, мають отримувати зарплатню своєчасно. На сьогодні за попередніми статистичними даними сума боргу із заробітної плати у Києві склала понад 145 млн грн. Основне завдання комісії – простимулювати боржників погасити свої зобов’язання перед співробітниками», – наголосила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Вона зазначила, що у Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста, та на комунальних підприємствах.

«Зростання боргу відбулось за рахунок виникнення протягом січня цього року боргів  із заробітної плати на 15 підприємствах на загальну суму 8,5 млн грн, а також зростання боргу на 27 підприємствах-боржниках міста на загальну суму 14,1 млн грн», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.
За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску, зокрема направити звернення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалась на підприємствах-боржниках, що відносяться до сфери управління Мінрегіону.

Перейти до спискуВерсiя для друку