Головна  →  Офіційні новини  →  16 листопада 2018

Близько 60 млн грн столиця спрямує на підтримку учасників АТО та малозабезпечених киян у 2018 році

59,7 мільйонів гривень спрямує столиця на вирішення гострих соціальних питань у 2018 році. Депутати Київради підтримали 63 голосами відповідні зміни до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» 15 листопада 2018 року. У Департаменті соціальної політикизазначають, щотакі коригування стали можливими за рахунок перерозподілу зекономлених коштів.

Відтак, 12,6 мільйонів гривень столиця спрямує на підтримку киян-учасників АТО у 2018 році. Зокрема, йдеться про надання щорічної матеріальної допомоги бійцям антитерористичної операції, в тому числі добровольцям та сім’ям загиблих киян. Членам родин, діти (батьки) яких померли внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я під час Революції Гідності.
«Згідно з документом, у межах зазначеної суми, планується також забезпечити надання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг учасникам АТО та членам їхніх сімей. Хочу підкреслити, що місто надаватиме таку підтримку і членам сімей киян, які перебувають в полоні, або зникли безвісти», – коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

На протезування осіб з інвалідністю, на забезпечення засобами пересування малозабезпечених громадян місто виділить 12 мільйонів гривень, зазначено в документі. Стільки ж направить на забезпечення оздоровлення ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ще 1,6 мільйона гривень буде направимо на оздоровлення дітей киян-учасників АТО віком до 14 років у супроводі матері чи батька.

Разом з тим, документ передбачає виділення 8 мільйонів гривень на надання одноразової допомоги малозабезпеченим верствам населення та киянам, які опинилися у складній життєвій ситуації. 

Крім того, буде виділено 302 432,1 тис грн на компенсацію пільгового проїзду міським пасажирським транспортом окремих категорій громадян, право безоплатного проїзду для яких встановлено рішеннями Київської міської ради, а також студентам  вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів. Така потреба виникла через встановлення нових тарифів з 14 липня 2018 рокуна перевезення пасажирів у КП «Київпастранс» та КП «Київський метрополітен».

Перейти до спискуВерсiя для друку