Головна  →  Офіційні новини  →  8 квітня 2024

Чотирилапі реабілітологи допомагають нашим захисникам

Заняття із зоотерапії вже стали традиційними у процесі соціальної і психологічної реабілітації Захисників і Захисниць України, які лікуються в одному із медичних закладів Києва. Такі заняття проводять фахівці Київського міського Центру соціальної, психологічної, професійної та трудової реабілітації «Аскольд» в рамках пілотного проєкту із реабілітації військовослужбовців, ініційованого заступницею голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Мариною Хондою.

Зоотерапія як метод реабілітації бійців – це не повноцінне лікування, але дуже ефективне доповнення до нього. Експерти зазначають, що тварини позитивно впливають на стан наших захисників, що дозволяє пришвидшити їх одужання, покращити відновлення фізичного та психоемоційного здоров’я.

Зокрема, фахівці «Аскольду» залучають до реабілітації бійців спеціально навчених собак. Цей метод – каністерапія – вимагає тривалої спеціальної підготовки тварин. Собаки проходять тести на відсутність агресивної реакції на людей, їх навчають взаємодіяти з пацієнтами, після чого вони складають іспит. Власник собаки отримує відповідну ліцензію на лікування, а спеціально підготовлений пес при цьому є на 100% безпечним для пацієнта.

Такий метод терапії є надзвичайним дієвим, адже собаки здатні зменшувати напругу і покращувати емоційний стан, зміцнювати психічне здоров'я людини. Спілкування з ними допомагає знизити рівень стресу, налагодити комунікацію, викликати позитивні емоції, а також знизити рівень тривоги, агресії і стресу, позбутись відчуття самотності.

Перейти до спискуВерсiя для друку