Головна  →  Офіційні новини  →  2 квітня 2024

Соціальні послуги населенню в умовах воєнного часу

2 квітня у Київському міському центрі соціальних служб зібралися спеціалісти управлінь соціального захисту населення районних у м. Києві державних адміністрацій для участі у семінарі-практикумі: «Визначення потреб населення у соціальних послугах в умовах воєнного стану». Під час зустрічі тривало обговорення організації та алгоритму визначення потреб населення у соціальних послугах під час дії воєнного стану.

Захід проводили т.в.о. заступника начальника управління -начальник відділу організації надання соціальних послуг Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА Олена Горлова та заступник директора КМЦСС, Майстер із соціальної роботи Олена Савченко.

Це була відверта та конструктивна розмова, спрямована на якісне планування надання соціальних послуг відповідно до визначених потреб населення територіальної громади міста Києва для формування єдиного підходу збирання та узагальнення даних щодо визначення потреб населення.

Нагадаємо робота у цьому напрямі здійснюється зараз відповідно до статті 1 Закону України «Про соціальні послуги» та «Порядку визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці/територіальної громади у соціальних послугах» затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 19.04.2023 №130-Н.

Під час зустрічі зверталася увага на переваги впровадження Наказу в рамках залучення мешканців громади до визначення потреб, посилення міжвідомчої взаємодії та співпраці з громадським сектором.

Шукаємо шляхи покращення співпраці за ключовими напрямами здійснення соціальної роботи заради блага територіальної громади столиці. Отже, далі буде.

Перейти до спискуВерсiя для друку