Головна  →  Офіційні новини  →  20 березня 2024

Ігротерапія для покращення емоційного стану Захисників і Захисниць України

В рамках пілотного проєкту із соціальної та психологічної реабілітації Захисників та Захисниць України, запровадженого заступницею голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, паралельно з лікувальним процесом в одному із медзакладів міста Києва працівники Київського міського Центру соціальної, психологічної, професійної та трудової реабілітації «Аскольд» проводять заняття з ігротерапії.

Ігротерапія – один із методів профілактики та лікування, який сприяє розвитку та покращенню фізичного, психічного та емоційного стану залучених до гри. Метод широко використовується в арт-терапії і як окремий напрямок, і як додатковий практичний інструмент.

У процесі гри людина може моделювати та репетирувати дійсність, змінювати себе у ситуації, яка вже відбулася чи ще не сталася, але яка може бути причиною травми. Найчастіше гра спрямована на подолання соціальних проблем, замкненості в собі, фобій, шкідливих звичок тощо.

Фахівці Київського міського центру реабілітації «Аскольд» постійно підбирають нові методи для соціальної та психологічної реабілітації військовослужбовців, зважаючи на їх потреби та побажання. Ігротерапія в цьому плані дає широке поле можливостей вибору різноманітних ігор, які дозволять долати викликані стресом та травмами психологічні проблеми.

Так ігри в карти та нарди - одні з найулюбленіших ігор у наших Захисників, адже допомагають розвивати увагу, пам’ять, логічне та аналітичне мислення, що є також і запорукою формування успішного стратегічного мислення.

Перейти до спискуВерсiя для друку