Головна  →  Офіційні новини  →  28 вересня 2021

Запущено Національний онлайн проєкт з тестування та вивчення української мови

Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно  з  Міністерством  культури  та  інформаційної  політики  України  за  підтримки Українського  культурного  фонду  запустили  Національний  онлайн  проєкт  з  тестування  та вивчення української мови https://moyamova.in.ua.
В  рамках  цього  проєкту  всі  українці  можуть  пройти  безкоштовне  тестування  для визначення рівня володіння української мовою, із подальшим навчанням.  
На  платформі  розміщено  унікальний  адаптивний  тест  з  української  мови  (згідно  з українськими  та  міжнародними  стандартами),  а  також  багато  онлайн  ресурсів  для безкоштовного вивчення української мови, зокрема безкоштовний мультимедійний онлайн-курс «Сучасна українська мова», який в доступній формі пояснює норми нового правопису, який вступив в силу у 2019 році.  
Тестування та навчання буде особливо корисним для державних службовців, працівників  комунальних структур Київської міської державної адміністрації, працівникам київської міської ради та іншим підприємств міста, адже відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 26 квітня  2017 р. No 301 “Про організацію проведення атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою”, Закону України від 10
грудня 2015 року No 889-УІІІ «Про державну службу»  та а також відповідно до ст. 6 та ст.  9 Закону від 25 квітня 2019 р. No 2704-VIII  «Про забезпечення функціонування української мови як державної» всі громадяни України, зокрема державні службовці мають вільно володіти українською мовою.

Перейти до спискуВерсiя для друку