КМДА Київська міська державна адміністрація


5 серпня 2021

Міжвідомча робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві

У виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 03.08.2021 за участю членів робочої групи та районних в місті Києві державних адміністрацій, відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві.

На засіданні було розглянуто питання щодо причин низького рівня заробітної плати у І кварталі 2021 року (за даними Головного управління Державної податкової служби у м. Києві) у суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері надання в оренду й експлуатацiю власного чи орендованого нерухомого майна та заходи, що вживаються з метою його підвищення.

Присутнім було доведено інформацію щодо негативних економічних та соціальних наслідків нелегальних трудових відносин та виплати заробітної плати в «конвертах».

Крім того, було розглянуто питання про проведену протягом січня-червня 2021 року, в межах компетенції роботу, з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, дотримання державних гарантій з оплати праці, з урахуванням Плану заходів щодо сприяння легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин із найманими працівниками в м. Києві на 2021 рік.

За результатами засідання прийнято рішення щодо активізації спільної діяльності з питань легалізації зайнятості та заробітної плати.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.