КМДА Київська міська державна адміністрація


2 березня 2021

02 березня 2021 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

02 березня 2021 року в режимі онлайн відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок, Сторони роботодавців, Київського міського територіального центру соціального обслуговування.

На засіданні предметом розгляду були наступні питання:

1. Про План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на  2021 рік.

2. Про хід виконання у 2020 році Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02 жовтня  2018 року № 1549/5613.

3. Про соціальний захист і збереження робочих місць для працівників територіальних центрів соціального обслуговування, що надають соціальні послуги особам, які опинилися в складних життєвих обставинах – у зв’язку з очікуваними намірами міської влади щодо ліквідації районних територіальних центрів соціального обслуговування та створення міського Центру надання соціальних послуг.

По першому питанню прийнято рішення затвердити План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на  2021 рік.

По другому питанню представники Департаменту соціальної політики та Київського міського центру зайнятості поінформували про стан столичного ринку праці та хід виконання у 2020 році Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02.10.2018 № 1549/5613. Програма визначала заходи розв’язання проблем, які виникають на столичному ринку праці, та передбачала консолідацію зусиль усіх сторін соціального діалогу, що спрямовані на підвищення рівня економічної активності населення та посилення соціального захисту від безробіття.

По третьому питанню представниця Київського міського територіального центру соціального обслуговування повідомила про роботу районних територіальних центрів соціального обслуговування, перелік соціальних послуг, які надаються громадянам, що перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання або в умовах денного перебування. Звернула увагу, що намірів міської влади щодо ліквідації районних територіальних центрів соціального обслуговування та створення міського Центру надання соціальних послуг до Київського міського територіального центру соціального обслуговування не надходило.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.