КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2021

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 28.01.2021, за участю представника Державного концерну «Укроборонпром», районних в місті Києві державних адміністрацій відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Предметом розгляду на засіданні було питання про проведену роботу з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва у 2020 році з урахуванням Плану заходів щодо сприяння погашенню заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати платежів до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва на 2020 рік за січень-грудень 2020, а також про стан погашення боргів на столичних підприємствах, які є учасниками Державного концерну «Укроборонпром».

Згідно попередніх статистичних даних на 01.01.2021 борг із виплати заробітної плати по місту склав 340,1 млн грн, що на 0,4% або на 1,5 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця та на 68,7% або на 138,5 млн грн більше у порівнянні до початку 2020 року.

Найбільшими боржниками залишаються підприємства - учасники Концерну «Укроборонпром», зокрема: ДП «НДІ «Квант» - 100,7 млн грн; АТ «Завод «Маяк» - 35,9 млн грн; ПАТ «КЗ «Радар» - 31,8 млн грн; ДП КНДІ гідроприладів – 10,5 млн грн; ДП КДЗ «Буревісник» – 10,5 млн грн, які входять до найбільших боржників міста. Загальний обсяг боргу підприємств - учасників Концерну «Укроборонпром» протягом січня-грудня 2020 р. зріс на 62,6% або більш ніж на 77 млн грн та згідно попередніх статистичних даних на 01.01.2021 склав майже 59% від загального обсягу по місту або 200 млн грн.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів.

Завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – грудня 2020 року підприємствами-боржниками міста було виплачено майже 169 млн грн простроченої заборгованої заробітної плати.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.