КМДА Київська міська державна адміністрація


23 грудня 2020

22 грудня 2020 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

22 грудня 2020 року в режимі онлайн відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок, Сторони роботодавців, структурних підрозділів соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій.
На засіданні предметом розгляду були наступні питання:
1. Про схвалення проєкту Програми зайнятості населення м. Києва на 2021-2023 роки
2. Про розгляд пропозицій до Переліку видів громадських робіт на 2021 рік та Переліку підприємств, організацій та установ м. Києва, за участю яких планується організація громадських робіт у 2021 році.
3. Про розгляд питання щодо встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.
По першому питанню представник Департаменту соціальної політики поінформував про підготовку Департаментом соціальної політики проєкту Програми зайнятості населення м. Києва на 2021-2023 роки. Зазначив, що метою Програми є проведення регіональної політики розширення можливостей реалізації права громадян на гідну працю шляхом: створення умов для підвищення рівня зайнятості населення, збалансування попиту та пропозиції на столичному ринку праці та консолідації зусиль усіх сторін соціального діалогу задля підвищення рівня економічної активності населення, посилення соціального захисту від безробіття.
На засіданні прийнято рішення схвалити проєкт Програми зайнятості населення м. Києва на 2021- 2023 роки.
По другому питанню прийнято рішення схвалити Перелік видів громадських робіт на 2021 рік, які мають суспільно корисну спрямованість та задовольняють суспільні потреби територіальної громади міста Києва, та Перелік підприємств, організацій та установ м. Києва, за участю яких планується організація громадських робіт у 2021 році.
На засіданні також підтримано пропозицію Київського міського центру зайнятості щодо визначення тривалості компенсації витрат роботодавцям: ФОП Ломовицький Олег Вікторович та ФОП Іваненко Михайло Володимирович на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, терміном на 12 календарних місяців.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.