КМДА Київська міська державна адміністрація


26 серпня 2020

Грошова компенсація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

29.07.2020 постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744  «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» затверджено Порядок  та умови реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» відповідно до якого з 01.09.2020. по 31.12.2021 реалізовуватиметься пілотний проект «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» за участю акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк».

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (далі – грошова компенсація) становить 5 000 гривень.

Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) (отримувач) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк».

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Призначення грошової компенсації здійснюється за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Грошова компенсація за місцем перебування призначається за умови її неотримання за місцем проживання отримувача.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, виконавчому органу сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади:

заяву за формою згідно з додатком у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів спеціального рахунка;

документи (відомості) у паперовій або електронній формі, зазначені у пунктах 8 і 9 Порядку.

Виплата грошової компенсації на дітей, які народилися у 2020 році, проводиться  після надання у повному обсязі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», придбаної за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства та проектних угод, укладених між структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних і Київської міської державних адміністрацій та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.