КМДА Київська міська державна адміністрація


16 липня 2020

15 липня 2020 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

15 липня 2020 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок, представника громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), керівництва Ради директорів підприємств, установ та організацій м. Києва, управлінь праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій.

На засіданні предметом розгляду були наступні питання:

1. Про проведену роботу щодо залучення інвестицій та створення нових робочих місць у м. Києві, в тому числі виконання ст. 25 Закону України «Про зайнятість населення», яка передбачає сприяння зайнятості населення під час реалізації державних цільових програм та інфраструктурних проектів.

2. Механізм надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

3. Про розгляд питання щодо встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.

По першому питанню заслухано інформацію представника Департаменту економіки та інвестицій щодо діючого порядку проведення інвестиційних конкурсів в місті Києві, кількості укладених інвестиційних договорів у 2019 році та І півріччі 2020 року та передбачених ними даних по створенню нових робочих місць, та представника Київського міського центру зайнятості щодо працевлаштування безробітних громадян на заявлені вакансії роботодавців в рамках реалізації інфраструктурних проєктів, програм дорожнього будівництва та проєктів з благоустрою міста Києва.

По другому питанню представник Київського міського центру зайнятості проінформував про діючий механізм надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину з метою збереження робочих місць та запобігання зростання безробіття, розмір допомоги та документи, які потрібні для її отримання. Звернуто увагу присутніх, що допомога надається роботодавцям, у тому числі фізичним особам-підприємцям, які є застрахованими особами, із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину.

Повідомлено, що з початку дії відповідної норми Закону України «Про зайнятість населення» (стаття 471) 3 тис. роботодавців отримали позитивні рішення для виплати заробітної плати 12,0 тис. працівників.

На засіданні також підтримано пропозицію Київського міського центру зайнятості щодо визначення тривалості компенсації витрат роботодавцю - ФОП Ломовицький Олег Вікторович на оплату праці працевлаштованого безробітного громадянина – внутрішньо переміщеної особи з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, терміном на 12 календарних місяців.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.