КМДА Київська міська державна адміністрація


5 березня 2020

Міжвідомча робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві

У виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 04.03.2020 за участю членів робочої групи, відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві.
На засіданні було заслухано керівників (представників) підприємств, які здійснюють діяльність у сфері тимчасове розміщування й організація харчування, щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати та заходи, що вживаються з метою його підвищення.
Крім того, узгоджено План заходів щодо сприяння легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин із найманими працівниками в м. Києві на 2020 рік.
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника по місту Києву постійно зростає та є найвищою серед регіонів України.
Згідно останніх статистичних даних, у січні 2020 року, порівняно з відповідними періодом 2019 року, номінальна заробітна плата штатних працівників столичних підприємств та їхніх відокремлених підрозділів з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб зросла на 15,1% і становила 15 787 грн на місяць, що в 1,5 рази перевищує середню заробітну плату по Україні за цей же період (10 727 грн) та у 3,3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати.
За результатами засідання присутнім керівникам суб’єктів господарювання надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати за результатами першого півріччя 2020 року не менше ніж розмір середньомісячної заробітної плати у відповідній галузі по місту.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.