КМДА Київська міська державна адміністрація


19 грудня 2019

Засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві від 18.12.2019

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 18.12.2019, за участю представників Міністерства розвитку громад та територій України та Міністерства  інфраструктури  України, районних в місті Києві державних адміністрацій відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Предметом розгляду на засіданні було питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на окремих столичних підприємствах-боржниках, загальний обсяг боргу із заробітної плати на яких  на 01.12.2019 склав             23,3 млн грн.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Згідно попередніх статистичних даних загальна сума боргу по м. Києву на 01.12.2019 складала 213,9 млн грн, що на 9,1% або на 17,8 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця та на 47,5% або на 68,9 млн грн більше у порівнянні до початку 2019 року.

Зазначений борг існував на 72 підприємствах міста, а саме:

  • державний сектор (44 підприємства) – 77,1 % або 165,0млн грн;
  • недержавний сектор (28 підприємств) – 22,9 % або 48,9 млн грн.

Згідно попередніх статистичних даних у місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва та на комунальних підприємствах.

Завдяки вжитим спільним заходам за оперативними даними протягом грудня 2019 року (станом на 13.12.2019) підприємствами міста, які за даними органів державної статистики на 01.12.2019 значились в переліку боржників, було виплачено 2,2 млн грн  простроченої заборгованої заробітної плати  (за жовтень 2019 року та попередні періоди).

Питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах міста та прискорення погашення  заборгованості з її виплати знаходяться на постійному контролі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.