КМДА Київська міська державна адміністрація


2 жовтня 2019

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 26.09.2019, за участю представників Державного концерну «Укроборонпром», Міністерства оборони України та районних в місті Києві державних адміністрацій відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Предметом розгляду на засіданні було питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на столичних державних підприємствах-боржниках, які є учасниками Державного Концерну «Укроборонпром» в порядку контролю, з урахуванням рішення комісії проведеного у квітні 2019 р., а також в АТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект», яке потрапило до переліку боржників у серпні 2019 року.

Загальний обсяг боргу із заробітної плати на зазначених підприємствах протягом 2019 року збільшився у 2,5 рази або на 56,7 млн грн та за попередніми статистичними даними на 01.09.2019 склав майже 93,7 млн грн. (у т. ч. ДК «Укроборонпром» - 90,9 млн грн) або 52,8% від загального обсягу боргу по місту.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Ситуація щодо стану виплати заробітної плати по м. Києву дещо погіршилась, у порівнянні до попереднього місяця борг із виплати заробітної плати по місту збільшився на 5,1% або на 8,6 млн грн та згідно попередніх статистичних даних на 01.09.2019 склав 177,6 млн грн.

Зростання боргу відбулось в основному за рахунок нарощування боргів на 26 підприємствах-боржниках міста на загальну суму 9,8 млн грн, з них 15 державних на суму 9,1 млн грн.

За оперативними даними на 20.09.2019 протягом вересня 2019 року підприємствами міста, які за попередніми даними органів державної статистики на 01.09.2019 значились в переліку боржників, було виплачено понад 10,2 млн грн  простроченої заборгованої заробітної плати  (за липень 2019 року та попередні періоди).

Питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах міста та прискорення погашення  заборгованості з її виплати знаходяться на постійному контролі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.