КМДА Київська міська державна адміністрація


29 серпня 2019

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 28.08.2019, за участю представників Державного космічного агентства України, Міністерства інфраструктури України та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та районниї в місті Києві державних адміністрацій відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Предметом розгляду на засіданні було питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на окремих столичних підприємствах-боржниках, загальний обсяг боргу із заробітної плати на яких на 01.08.2019 склав 18,6 млн грн.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Згідно попередніх статистичних даних на 01.08.2019 борг із виплати заробітної плати по місту Києву склав 169,0 млн грн. що на 2,5% або на 4,4 млн грн менше у порівнянні до попереднього місяця. (У порівнянні до початку ц.р. зростання боргу склало 16,5% або 24,0 млн грн).

Зазначений борг мав місце на 68 підприємствах-боржниках, а саме:

· державний сектор (39 підприємств) – 123,6 млн грн або 73,2 % від загальної суми заборгованості;

· недержавний сектор (29 підприємста) – 45,4 млн грн або 26,8 % від загальної суми заборгованості.

Слід відмітити, що в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва та комунальних підприємствах.

Згідно оперативних даних протягом серпня 2019 року (на 28.08.2019) підприємствами міста, які за даними органів державної статистики на 01.08.2019 значились в переліку боржників, було виплачено понад 3,8 млн грн заборгованої заробітної плати (за червень 2019 року та попередні періоди). У т.ч. 5 підприємств забезпечили погашення боргів у повному обсязі на суму 0,9 млн грн; ще на 9 підприємствах борги зменшилися на суму 2,9 млн грн.

Питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах міста та прискорення погашення заборгованості з її виплати знаходяться на постійному контролі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.