КМДА Київська міська державна адміністрація


21 серпня 2019

20 серпня 2019 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

20 серпня 2019 року в приміщенні Київської міської ради профспілок (вул. Стрітенська, 15) відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок, управлінь праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій, Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації).

Представники Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київського міського центру зайнятості проінформували про хід виконання у І півріччі    2019 року Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02 жовтня 2018 року № 1549/5613. В першу чергу доповідачами була звернута увага на те, що у   2019 році на ринку праці міста Києва спостерігаються позитивні тенденції щодо зростання рівня зайнятості населення у віці 15-70 років з 61,3% до 62,4%, зменшення рівня безробіття з 7,2% до 6,7%.

Завдяки реалізації завдань та заходів, передбачених Програмою зайнятості населення, збільшилась на 8% кількість осіб, працевлаштованих за сприяння столичної служби зайнятості, та становила 10,2 тис. осіб, зросла на 6% кількість роботодавців, які співпрацювали з міською службою зайнятості (9,5 тис. одиниць), зросла на 19,1% кількість вакансій, заявлених роботодавцями до міської служби зайнятості, та на 01.07.2019 становила  12,3 тис. одиниць.

Звернуто увагу і на проблемні питання столичного ринку праці: дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, наявність несвоєчасної виплати заробітної плати та «незадекларованої праці».

Представники Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проінформували про роботу столичної промисловості, досягнення в цій сфері та наявні проблеми, щодо створення нових робочих місць, зокрема, через укладання інвестиційних договорів.

Прийняті рішення щодо продовження роботи стосовно реалізації завдань Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, а також передбачення в інфраструктурних та інвестиційних проектах показника створення нових робочих місць із забезпеченням своєчасного інформування Київського міського центру зайнятості, в тому числі про роботодавців, залучених до їх реалізації, для організації співпраці в напрямку працевлаштування безробітних.

Підтримано пропозицію Київського міського центру зайнятості щодо  визначення тривалості компенсації витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню терміном на 12 календарних місяців: ТОВ «Межавто Україна», ФОП «Попова Святослава Дмитрівна», ФОП «Несвіт Володимир Васильович», ТОВ «Техноцентр Гермес», ЗНПЗ «Хореографічна гімназія «Кияночка».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.