КМДА Київська міська державна адміністрація


27 травня 2019

Столичні підприємства виплатили майже 10,7 млн грн простроченої заборгованої зарплати

За оперативними даними протягом травня 2019 року підприємствами міста, які за попередніми даними органів державної статистики значились в переліку боржників, було виплачено майже 10,7 млн грн  простроченої заборгованої заробітної плати  (за березень 2019 року та попередні періоди), у тому числі у повному обсязі погасили борги 6 підприємств у сумі 1,2 млн грн. Про це було повідомлено 24 травня 2019 року на засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Окрім того, предметом розгляду на засіданні були питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання, зокрема в порядку контролю, щодо виконання підприємствами-боржниками зобов’язань, з урахуванням прийнятих рішень комісії у 2018 р. та на підприємствах-боржниках, заборгованість на яких виникла у березні-квітні 2019 р. загальний обсяг боргу із заробітної плати на яких за попередніми статистичними даними на 1 травня цього року склав майже 16,4 млн грн.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Загалом ситуація щодо стану виплати заробітної плати по м. Києву дещо погіршилась - у порівнянні до попереднього місяця борг із виплати заробітної плати по місту збільшився на 10,3% або на 16,1 млн грн та згідно попередніх статистичних даних на 1 травня цього року склав 172,4 млн грн.

Зростання боргу відбулось в основному за рахунок нарощування боргів на 30 підприємствах-боржниках міста на загальну суму 16,7 млн грн, з них 18 державних на суму 15,4 млн грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.