КМДА Київська міська державна адміністрація


8 квітня 2019

Київ стане доступнішим для маломобільних груп населення

Київ стане доступнішим для маломобільних груп населення

Цього року низка комунальних об’єктів Києва стане доступнішою для людей, які пересуваються із певними складнощами. Про це за підсумками засідання міського комітету доступності осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури повідомила голова комітету, заступник голови КМДА Марина Хонда.

Зокрема, особливу увагу буде приділено об’єктам транспортної інфраструктури столиці, зауважила заступник голови КМДА. Серед іншого, потреби осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення мають врахувати під час масштабної реконструкції Вокзальної площі поруч із Центральним залізничним вокзалом Києва, розпочати яку заплановано цьогоріч.

«Це візитівка столиці. Площу щодня перетинають сотні тисяч киян та гостей міста. Тому тут усе має бути продумано для зручності маломобільних громадян», – наголосила Марина Хонда.

Також інтереси осіб з інвалідністю, що пересуваються на візку, візьмуть до уваги під час реконструкції та благоустрою таких залізничних об’єктів, як платформи станцій: «Київ-Волинський», «Борщагівка», «Святошин», а також зупинки швидкісного трамваю «Гната Юри», що теж заплановані на поточний рік.

Марина Хонда також звернула увагу членів комітету на те, що з 1 квітня 2019 року в Україні набули чинності нові будівельно-архітектурні норми законодавства, що дозволяють вимагати від виконавця робіт врахування потреб осіб з вадами зору при зведенні, реконструкції чи благоустрою будівель та публічного простору.

У КМДА також відпрацьовують механізми ефективного контролю виконання рішень комітету. Зокрема, розглядається можливість запровадження посади представника урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю. А в Департаменті соціальної політики КМДА розробляють проект рішення про створення окремого комунального підприємства, одним із напрямів діяльності якого буде аудит доступності київських комунальних об’єктів для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.