Головна  →  Офіційні новини  →  26 березня 2019

11 підприємств погасили заборгованість по виплаті заробітної плати

Протягом лютого 2019 року в повному обсязі погасили борги із заробітної плати 11 підприємств на загальну суму 7,7 млн грн, а на 12 підприємствах міста відбулося зменшення заборгованості із заробітної плати на загальну суму  9,6 млн грн. Про це стало відомо на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві, яке відбулось 22 березня 2019 року.
«Ситуація щодо стану виплати заробітної плати по м. Києву дещо покращилась. У порівнянні до попереднього місяця борг із виплати заробітної плати по місту зменшився на 4,8% та згідно попередніх статистичних даних на 01 березня 2019 року склав 138,3 млн грн», – коментує заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

За її словами, в той же час, на 23 підприємствах-боржниках міста відбулось зростання заборгованості на загальну суму 7,0 млн грн, а на 7 підприємствах виникли борги із заробітної плати на загальну суму 3,4 млн грн.

«Не зважаючи на таку ситуацію по місту, слід відмітити, що згідно оперативних даних в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва та на комунальних підприємствах», – коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – лютого 2019 року підприємствами-боржниками міста було виплачено майже 31,0 млн грн заборгованої заробітної плати.

Перейти до спискуВерсiя для друку