Головна  →  Офіційні новини  →  15 березня 2019

Робоча група з питань гуманітарної допомоги

Сьогодні в приміщенні Департаменту соціальної політики під час засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги було визнано гуманітарною допомогою шість автомобілів та вантаж з медикаментами і медичним приладдям для організації «Лікарі без кордонів».

 Так, згідно з порядком денним, були розглянуті наступні питання:

 - Розгляд матеріалів щодо безоплатної передачі у власність особі з інвалідністю, законному представнику недієздатної особи з інвалідністю чи дитині з інвалідністю автомобіля, визнаного гуманітарною допомогою, яким особа з інвалідністю була забезпечена через органи соціального захисту населення і яким користувалася більше 10 років;

- Розгляд матеріалів щодо визнання вантажу гуманітарною допомогою вантаж з медикаментами та медичним приладдям;

- Розгляд матеріалів щодо визнання гуманітарною допомогою легкового автомобіля для забезпечення ним особу з інвалідністю, яка перебуває на обліку для його отримання та мешкає у м. Києві.

- Розгляд матеріалів щодо безоплатної передачі у власність членам сімей, спадкоємцям після смерті особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю автомобіля, визнаного гуманітарною допомогою, яким особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю були забезпечені через органи соціального захисту населення.

 Довідково:

Робоча група є постійно діючим дорадчим органом виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), створеним на виконання Закону України "Про гуманітарну допомогу" та постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2013 року № 241 "Про затвердження порядку взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади та Національного банку щодо реалізації Закону України "Про гуманітарну допомогу".

Основним завданням Робочої групи є підготовка пропозицій виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 3 тонн та легкових автомобілів для забезпечення ними інвалідів, дітей-інвалідів, які перебувають на обліку для їх отримання.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку