КМДА Київська міська державна адміністрація


6 березня 2019

13 років поспіль столиця відзначає жінок року

Вже втринадцяте напередодні Міжнародного жіночого дня в столиці проходить нагородження «Киянки року». 12 конкурсанток в різних номінаціях змагаються за титул кращої: «Жінка – активна громадська діячка», «За внесок жінки у розвиток національно-патріотичного виховання дітей та молоді», «Жінка в благодійницькій діяльності», «Хранителька народнопісенного джерела» та інші.

«Саме ці жінки своєю діяльністю сприяють розвитку в усіх сферах суспільного життя міста, є неформальними лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя міста. Вони наша гордість», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Міська конкурсна програма  започаткована у 2006 році за ініціативи міських громадських організацій жінок. Проводиться вона протягом року в два етапи: відбір учасниць конкурсу у районах та на міському рівні. Мета - сприяння підвищенню ролі жінок у суспільному і громадському житті міста.

Також спеціально з нагоди свята відбулось відкриття виставки фотопортретів жіночих образів «Серце горлиці». Автор проекту Олеся Доліна - громадська діячка, військовий капелан, волонтерка, журналістка та керівниця громадського проекту «Серце горлиці». Через фотографію автори проекту намагалися показати  соціально активних українських жінок, їхні видатні за суспільним значенням подвиги, героїчні вчинки  мужності, самопожертви, свідомо і добровільно виявлених заради досягнення високих політичних, наукових і моральних цілей.

Фото



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.