Головна  →  Офіційні новини  →  3 грудня 2014

Третього грудня - Міжнародний день інвалідів

Третього грудня - Міжнародний день інвалідів

 

 

Щороку 3-го грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день започатковано у 90-х роках двадцятого сторіччя Генеральною Асамблеєю ООН для інтеграції людей з обмеженими можливостями у суспільство.
Прогресивне людство вкотре засвідчує, що громадяни з обмеженими можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.
У кожній сфері суспільної діяльності є люди, які попри обмежені фізичні можливості, разом із здоровими співвітчизниками будують суспільство рівних можливостей, служать взірцем цілеспрямованості, твердості духу, наполегливості в досягненні мети, вчать інших доброті і милосердю. Саме на таких людей потрібно рівнятися і ставити їх у приклад тим, хто занепав духом або впав у відчай.
Цей день об’єднує тих, хто небайдужий до долі людей з обмеженими можливостями, які вкрай потребують підтримки та допомоги.
Від усього серця бажаємо всім нашим співвітчизникам міцного здоров’я, оптимізму, родинного затишку, шанобливого й поважного ставлення у суспільстві, збільшення матеріального достатку та впевненості у завтрашньому дні.

Перейти до спискуВерсiя для друку