КМДА Київська міська державна адміністрація


4 березня 2019

Комітет доступності

Міська влада працюватиме системно зі всіма службами на рівні районів, відповідальних департаментів, поліції тощо для зменшення бар’єрності столиці, підвищення рівня доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Про це заявила заступник голови КМДА Марина Хонда під час засідання міського комітету доступності.
«На жаль, сьогодні в Києві питання безбар’єрності не вирішені повністю. Ми поступово вирішуємо цю проблему у столичному метрополітені, але залишається питання доступу до зупинок громадського транспорту, житлових будинків, адміністративних споруд. Ці важливі завдання потребують системного рішення із залученням усіх відповідальних суб’єктів, а також фахівців від громадськості», – прокоментувала Марина Хонда.

Вона додала, що системний підхід необхідний також при проектуванні та будівництві об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Саме на цьому етапі необхідно забезпечувати умови безбар’єрності, враховуючи потреби громадян, які такої безбар’єрності потребують.

«Для того, щоб зробити столицю більш дружньою для осіб з інвалідністю, наприкінці минулого року Київрада затвердила Міську комплексну цільову програму «Київ без бар’єрів» на 2018-2021 роки. Особливістю даної Програми є те, що вона базується на пакеті пропозицій, розроблених громадськими організаціями, які були узгоджені з відповідними структурними підрозділами виконавчого органу Київської міської ради. Окрім того, документом пропонується назначити відповідальну особу, яка слідкуватиме за забезпеченням безбар’єрності при кожній структурній одиниці КМДА, при кожному підприємстві та закладі», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Також на засіданні неодноразово зазначалось, що міська влада розраховує на плідну співпрацю із патрульною поліцією Києва, аби водії з інвалідністю могли скористатися своїм правом на безкоштовне паркування транспорту у передбачених для цього місцях. Адже часто безвідповідальні водії займають паркувальні місця, що передбачені для автівок осіб з інвалідністю, чим завдають неабияких труднощів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.