КМДА Київська міська державна адміністрація


28 лютого 2019

Зустріч з громадськістю з приводу забезпечення технічними засобами реабілітації

26 лютого у Департаменті соціальної політики відбулась робоча зустріч з представниками батьківської спільноти з приводу забезпечення дітей з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації (далі – ТЗР).
Присутні обговорили проблемні питання та заслухали пропозиції щодо більш якіснішого забезпечення ТЗР. Також батькам були надані роз’яснення щодо правильного алгоритму оформлення та отримання ТЗР (дивіться нижче).
Окрім того, було узгодження проведення схожої зустрічі з більш широким колом батьків, де кожен з них зможе поставити своє запитання безпосередньо фахівцю Департаменту соціальної політики чи Управляння соціального захисту населення. Зустріч відбудеться 1 березня о 15:00 за адресою просп. Повітрофлотський, 40 (Солом’янське Управління).
Запрошуємо долучитися до обговорення та наголошуємо, що Департамент завжди відкритий для пропозицій та діалогу. Працюємо для киян!

ДОВІДКОВО:

Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації здійснюється за наступною схемою:
1. Для взяття на облік особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа або їх законні представники подають органу соціального захисту населення, заяву про взяття на облік за формою, затвердженою Мінсоцполітики та комплект документів.
2. Орган соціального захисту населення на підставі заяви формує у Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - ЦБІ)  направлення, надає оригінал особі або її законному представнику та ознайомлює з усіма підприємствами до яких Вони можуть звернутись, які виробляють, постачають та ремонтують відповідні вироби. Перелік підприємств визначається Мінсоцполітики.
3. Особа або її законний представник самостійно обирає підприємство, передає оригінал направлення та повідомляє орган соціального захисту населення про такий вибір.
4. Підприємство на основі оригіналу направлення формує в ЦБІ попереднє замовлення.
5. Орган соціального захисту населення на підставі відкритих попередніх замовлень по підприємству формує договір в ЦБІ та невід’ємний додаток до нього з переліком ТЗР.
6. Підприємство роздруковує примірники договору, підписує їх та надсилає до органу соціального захисту населення.
У випадку, якщо договір тристоронній, ще з особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками.
7. Орган соціального захисту населення перевіряє та підписує договір, надсилає протягом 5 робочих днів один примірник підприємству, вносить скан-копію договору в ЦБІ з цього моменту договір рахується укладеним.
8.  Підприємство протягом 40 робочих днів забезпечує особу ТЗР та вносить дані про забезпечення до ЦБІ. Особа забезпечена ТЗР.
9. Після забезпечення особи ТЗР органом соціального захисту населення на підставі актів приймання-передачі здійснюється оплата підприємству.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.